Generalni konzulat RS Trst /Novice /
12.12.2013  

Slovenska podjetja na Forumu Agentov v Milanu , 29. in 30 november

Milano, 2. december 2013; Gospodarski urad RS v Milanu je organiziral  skupaj z GZS skupinski nastop slovenskih podjetij na mednarodni borzi prodajnih  agentov in zastopnikov Forum agenti Milano. Tovrstno srečanje predstavlja nadaljevanje sejma v Rimu, ki je potekalo meseca maja in je bilo osredotočeno na osrednji in južni del Italije. V mesecu marcu 2014 bo organiziran sejme v Neaplju ter novembra 2014 ponovno v Milanu, ki je predvsem osredotočeno na severni del Italije.
Dvodnevni mednarodni dogodek Forum agenti Milano je bil namenjen vzpostavljanju neposrednih kontaktov med ponudniki izdelkov in storitev, ki iščejo trgovske zastopnike in agente za vstop na Italijanski trg. Dogodka se je udeležilo več kot 7000 italijanskih agentov in zastopnikov. Na sejmu je sodelovalo sedem slovenskih podjetij, ki so bila s samim srečanjem zelo zadovoljna, saj jim je nekaterim že uspelo skleniti konkretne posle za trženje njihovih izdelkov na italijanskem trgu. 
Dogodek in srečanja z italijanskimi agenti in zastopniki so potekala v okviru slovenskega razstavnega prostora, kjer je imelo vsako prijavljeno podjetje svoj prostor za individualne sestanke ter možnost za razstavljanje izdelkov in predstavitvenih materialov. Institucija trgovskega zastopnika je v Italiji zelo dobro razvita in predstavlja prvi stopnico na vstopu na italijanski trg za podjetja, ki začenjajo trženje svojih proizvodov na italijanskem trgu.