Generalni konzulat RS Trst /Novice /
11.12.2013  

Gospodarski urad Milano je organiziral nastop slovenskih podjetij na sejmu Matching 2013

Milano, 28. november 2013 - Gospodarski urad RS v Milanu je organiziral nastop slovenskih podjetij na Matching 2013,  katerega  poudarek je bil na internacionalizaciji, saj so bila prisotna podjetja iz več kot 35 držav - Brazilija, Kitajska, Rusija, Indonezija, Libija, Zalivske države, Turčija, JAR, ZDA, Poljska.. Nastop slovenskih podjetij je podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve  iz Projektnega gospodarskega sklada. Podjetja so udeležbo ocenila kot zelo pozitivno, saj je vsako podjetje imelo več kot 150 sestankov v treh dneh ter nekatera podjetja so sklenila že konkretne posle.

Matching je v letu 2013 uvedel nekatere novosti, in sicer razvoj sodelovanja ter oblikovanja mrež med podjetji, odpiranje novih trgov tako v Italiji kot v tujini, soočenje in izmenjava izkušenj med različnimi industrijskimi grozdi za poglobljeno razumevanje razvoja trga ter prenos znanja ter izkušenj vodilnih podjetij na svetovnem trgu na manjša podjetja.

Struktura sejma Matching 2013 je temeljila na iskanju odgovora na vprašanje: kako spremeniti strategijo podjetja v skladu z novimi izzivi trga: podjetje že v naprej predstavi spremembe v razvoju podjetja, da poiščejo komplementarne partnerje za svojo strategijo razvoja podjetja.

Na Matchingu je bilo prisotnih 22 različnih sektorjev:

prehrambeno-kmetijski sektor - sodelovala vsa večja podjetja

komunikacijski sektor - sektorske analize in predlogi za razvoj podjetij

gradbeništvo - novi materiali, mreženje, internacionalizacija,

energija, okolje, trajnostni razvoj

finance - orodja za financiranje razvoja podjetništva,

ICT, partnerstvo z velikimi igralci na trgu ICT in rešitve za MSP,

logistika, tehnične rešitve,

orodjarstvo, izkušnje, raziskave in razvoj in obvladovanje trga

zdravstvo; srečanje privatnega in javnega zdravstva, bolnice, klinike, ambulante itd...

Ob robu sejma je Gospodarski urad RS v Milanu organiziral tudi predstavitev poslovnega okolja Slovenije ter priložnosti za tuje investitorje. Sodelujoča slovenska podjetja na sejmu so imela tudi vsaka svojo predstavitev, ki si jo lahko ogledate na spodnjem linku:

http://www.youtube.com/watch?v=N2OEGat6y0M