Generalni konzulat RS Trst /Novice /
24.10.2013  

Srečanje z Markom Kravosom v Milanu

Društvo Slovencev v Milanu je, 22. oktobra 2013, organiziralo srečanje s pesnikom, esejistom in prevajalcem Markom Kravosom v knjigarni Claudiana, kjer je predstavil svoj pesniški opus. Pogovor s pisateljem je vodila Marina Lipovec Gatti, esejistka in prevajalka, profesorica na milanski katoliški univerzi, Sacro Cuore.
Marko Kavos je predstavil svojo zadnjo dvojezično knjigo z naslovom Sol na jezik/Sale sulla lingua, ki je bila odlična priložnost za počastitev 70. obletnice njegovega ustvarjanja, ki ga postavlja med najvidnejše zamejske pesnike in pisatelje ter med največje slovenske sodobnike. Predstavljena je bila tudi njegova pesniška zbirka Sredi zemlje Sredozemlje iz leta 1993. Njegova poezija obsega raznovrstno tematiko - ljubezensko, refleksivno in bivanjsko. Radoživost prepleta z resnobnostjo, težo rahlja z ironijo ali pa jo tako potencira, da postane skoraj nadrealistična, ves čas med smehom in globoko resnostjo, kar je Marko Kravos zelo dobro predstavil na srečanju v Milanu, ter izpostavil vrnitev h koreninam.
Italijanski prevod pesniške zbirke Sol na jezik dopolnjujejo še ne objavljene grafike slovenskega avantgardnega grafika Avgusta Černigoja.