Generalni konzulat RS Trst /Novice /
24.02.2020  

Informacija za vse, ki potujejo v Italijo

 

Na severu Italije so zaradi preprečevanja širitve virusa Covid19 sprejeli številne ukrepe za omejitev širjenja virusa. V deželah Lombardija in Veneto so odpovedane vse športne prireditve, uveden je poseben prometni režim. V deželi Furlaniji-Julijski krajini so razglasili izredne razmere, v katerih za zdaj ni predvidena odpoved športnih ali kulturnih prireditev.

Slovenskim državljankam in državljanom, ki se vračajo iz ali preko Italije,  priporočamo previdnost in dosledno upoštevanje ukrepov lokalnih oblasti, po vrnitvi pa upoštevanje ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Vsem, ki nameravate oditi v Italijo, svetujemo, da zaradi spreminjajoče se situacije preverite stanje ukrepov v ciljni destinaciji. Razmere in ukrepi za zajezitev virusa se hitro spreminjajo, zato svetujemo, da pred potovanjem preverite zadnje stanje z gostitelji, potovalno agencijo oz hoteli.

Podrobnejše informacije so dosegljive na spletni strani Ministrstva za zdravje Italije:http://www.salute.gov.it/portale/news/p3_2_1_1_1.jsp?lingua=italiano&menu=notizie&p=dalministero&id=4089

Zunanje ministrstvo RS bo glede na sprejete ukrepe v sosednjih državah še naprej ažurno seznanjalo slovensko javnost preko spletnih strani in družabnih omrežij @MZZRS.