Generalni konzulat RS Trst /Novice /
10.11.2016  

Razstava o pravicah otrok "Naše pravice" v Trstu

Trst, 10. november 2016 - Generalni konzulat Republike Slovenije v Trstu, v sodelovanju s Športnim združenjem Bor, prireja ob svetovnem dnevu otroka, ki ga obeležujemo 20. novembra, in prav na Evropski dan boja proti spolnemu nasilju nad otroki, razstavo o pravicah otrok z naslovom Naše pravice. Odprtje razstave bo potekalo v petek, 18. novembra, ob 17.00 uri, v prostorih Stadiona 1. maj v Trstu, razstava pa bo na ogled do 20. decembra 2016. Prireditev sodi v sklop pobud, ki jih je Generalni konzulat organiziral v letošnjem letu v okviru 25. obletnice samostojnosti in neodvisnosti Slovenije.

Slovenija se tokrat v Trstu predstavlja tudi kot aktivna članica mednarodne skupnosti na multilateralnem področju, saj je ena od ključnih prednostnih nalog slovenske zunanje politike na področju človekovih pravic prav opolnomočenje otrok, predvsem s poučevanjem o njihovih pravicah, za kar si tudi s konkretnimi projekti prizadeva zlasti v okviru mednarodnih organizacij OZN in OVSE. Eden od takih projektov je tudi projekt "Naše pravice".

Pred dnevi je Generalni konzulat organiziral seminar za učitelje šol s slovenskim učnim jezikom v Italiji z namenom, da bi projekt predstavili tudi v slovenskih šolah v Italiji, zato je razstava dobrodošel doprinos k procesu izobraževanja o pravicah otrok. Doslej je Slovenija z omenjeno pobudo in učnimi gradivi omogočila izobraževanje o otrokovih pravicah več kot 185.000 otrokom v 26 državah v Evropi, Aziji, na Bližnjem Vzhodu, Latinski Ameriki in v Afriki, in prvič se s projektom predstavlja tudi v Italiji. 

Več o projektu Naše pravice

Vabilo- slo

Vabilo - ita