Generalni konzulat RS Trst /Novice /
13.08.2013  

Urad za Slovence posodablja imenik slovenskih poslovnežev in znanstvenikov v tujini

Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu si v okviru svojih dejavnosti prizadeva za čim tesnejše sodelovanje slovenskih poslovnežev in poslovnih ustanov Slovencev zunaj meja RS s slovenskim gospodarstvom. Letos so na svoji spletni strani objavili tudi POSLOVNI IMENIK. Na njem so imena, nazivi oziroma podatki o stikih s tistimi slovenskimi poslovneži, podjetniki in poslovnimi ustanovami, ki so nam doslej dovolili objavo svojih podatkov.

Vse rojakinje in rojake ter prijatelje Slovenije, ki poslujejo zunaj meja Slovenije in svoje ime pogrešajo na imeniku, Urad prisrčno vabi, da se pridružijo tej rastoči spletni družini. Svoje podatke in dovoljenje za njihovo objavo lahko vpišejo na obrazec, ki ga objavljamo spodaj in ga pošljejo na naslov: zvone.zigon(at)gov.si.

Ker je meja med gospodarstvom in znanostjo zelo tanka, Urad vabi
tiste, ki menijo, da sodijo bolj med raziskovalce, znanstvenike ali umetnike kot pa poslovneže, da izpolnijo drugi obrazec, namenjen znanstvenikom.  Urad namreč že dlje časa hrani tudi tovrsten imenik, ki pa bi ga radi obogatili z novimi imeni.

Spodaj objavljamo oba obrazca za prijavo ter oba imenika.

Poslovni imenik

Imenik slovenskih znanstvenikov

Obrazec za prijavo v poslovni imenik

Obrazec za prijavo v imenik znanstvenikov