Generalni konzulat RS Trst /Novice /
21.11.2016  

Odprtje razstave o pravicah otrok "Naše pravice" v Trstu

Trst, 18. november 2016 - Generalni konzulat Republike Slovenije v Trstu, je v sodelovanju s Športnim združenjem Bor, ob svetovnem dnevu otroka, ki ga obeležujemo 20. novembra, v Trstu predstavil razstavo o pravicah otrok z naslovom Naše pravice.

Generalna konzulka Republike Slovenije v Trstu Ingrid Sergaš je v svojem nagovoru predstavila prizadevanja Slovenije na multilateralnem področju, kjer je ena od ključnih prednostnih nalog slovenske zunanje politike na področju človekovih pravic prav opolnomočenje otrok, predvsem s poučevanjem o njihovih pravicah.  Slovenija izvaja projekt o poučevanju o pravicah otrok že od leta 2005 in doslej je  z omenjeno pobudo in učnimi gradivi omogočila izobraževanje o otrokovih pravicah več kot 185.000 otrokom v 26 državah v Evropi, Aziji, na Bližnjem Vzhodu, Latinski Ameriki in v Afriki. 

Med drugim je Generalni konzulat RS v Trstu v novembru organiziral seminar za učitelje šol s slovenskim učnim jezikom v Italiji z namenom, da bi projekt predstavili tudi v slovenskih šolah v Italiji, zato je razstava dobrodošel doprinos k procesu izobraževanja o pravicah otrok.