Generalni konzulat RS Trst /Novice /
29.09.2017  

Slovenski pozdrav Barkovljanki

Trst, 29. september 2017 - Generalni konzulat Republike Slovenije v Trstu, ZSŠDI, ZSKD, SSG, Glasbena matica v Furlaniji Julijski krajini, TPK Sirena, SK Brdina in Slovenska prosveta v sodelovanju s Tržaškim knjižnim središčem tudi letos prirejajo slovenski pozdrav prihajajoči mednarodni jadralski regati Barcolana 49.

Gre za sklop kulturnih in športnih prireditev, ki jih slovenske ustanove v Italiji oblikujejo v sodelovanju z jadralnim klubom Società velica di Barcola e Grignano, ki je glavni nositelj projekta Barcolana.

Prvi dogodek na programu bo že v soboto, 30. septembra, ob 17.uri v Tržaškem knjižnem središču, kjer bodo člani Mladinskega krožka Devin vprizorili gledališko igro o slovenskem ribištvu v Tržaškem zalivu z naslovom PODOBE NA GLADINI. Dogodek poteka v organizaciji Slovenske prosvete. 

Osrednji slovenski športni dogodek pa bo na sporedu v soboto, 7. oktobra, ko bodo iz Izole v Trst prijadrale posadke regate Go to Barcolana from Slovenia. 

Pestro in živahno bo tudi v Naselju Barcolana na tržaškem nabrežju, kjer bo od srede, 4. oktobra, do nedelje, 8. oktobra, zaživela stojnica Združenja slovenskih športnih društev v Italji, ki bo prizorišče raznih promocijskih dejavnosti, interaktivnih športnih igric, glasbenih nastopov in intervjujev z glavnimi akterji slovenskega športnega življa v Italiji. 

Vsebine Slovenskega pozdrava Barkovljanki so bile vključene v osrednji program dogodkov Barcolane 49. Več informacij v italijanskem, slovenskem in angleškem jeziku na: http://www.barcolana.it/Calendario.

Program Slovenskega pozdrava Barkovljanki

Nagrajevanje posadk regate Go to Barcolana from Slovenia - sobota, 7.10.2017, ob 17.00 uri - Vabilo