Generalni konzulat RS Trst /Novice /
10.07.2017  

NA FESTIVALU KRATKEGA FILMA V TRSTU GLAVNA NAGRADA ZA KOZOLETOV FILM “MEJE"

Na Mednarodnem festivalu kratkega filma Maremetraggio, ki je potekal med 1. in 8. julijem v Trstu je v močni mednarodni konkurenci več kot devetdesetih filmov glavno festivalsko nagrado prejel kratki dokumentarni film “Meje” (Borders) režiserja Damjana Kozoleta. Gre za desetminutni film, posnet v samem enem kadru, ki je po besedah avtorja "meditacija o življenju in preprost poziv k humanosti”.  

Meje so imele svetovno premiero na lanskem sarajevskem filmskem festivalu, kjer je film prejel nagrado Human Rights. Film je zmagal tudi na festivalu dokumentarnega filma DocuDoc v Mariboru, na Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je lani prejel Vesno za najboljši slovenski dokumentarni film.  

“Meje" so bile v letu dni od premiere prikazane na več kot petdesetih festivalih po celem svetu in povsod sprožile močne odzive in interpretacije.

Film, ki je nastal dobesedno brez budgeta, je produciral Vertigo iz Ljubljane, direktor fotografije je Matjaž Mrak, oblikovalec Emil Kozole, producent pa Kozoletov stalni sodelavec Danijel Hočevar. 

Več o festival na http://www.maremetraggio.com oz https://www.facebook.com/Maremetraggio/