Generalni konzulat RS Trst /Novice /
13.09.2016  

Slovenski režiser Vlado Škafar dobitnik nagrade Anno uno na filmskem festivalu v Trstu

V Trstu se začenja 15. mednarodni filmski festival '1000 (o)cchi' – 1000 oči, katerega častni gost bo letos slovenski režiser Vlado Škafar. V sklopu filmskega tedna, ki prične 16. septembra in se zaključi 22. septembra v gledališču Miela, bodo vsak večer predvajali Škafarjeve kratke filme in celovečerce, zadnji dan pa bo prejel nagrado Anno uno za najnovejši film, italijansko koprodukcijo filma 'Mama'. Gre za prvo retrospektivo celotnega opusa slovenskega režiserja v tujini, za katero stoji dramaturginja Mila Lazić, ki Škafarjevemu delu sledi že od leta 1998.  

Festival (program) bo poklonjen tudi drugim mednarodnim avtorjem, kot so Mario Camerini (Il documento), Carmelo Bene (Nostra signora dei Turchi), Elvira Giallanella (Umanita') indr. 

V okviru festivala bodo v galeriji Double Room v Trstu, v soboto, 17. septembra,  odprli tudi dvojno razstavo piranske slikarke Joni Zakonjšek z naslovom Krožne pesmi. Razstavo akvarelov in slik so navdihnile haiku poezije režiserja Vlada Škafarja. Razstava bo na ogled do 28. septembra 2016. V gledališču Miela bo v času filmskega festivala na ogled slikarkino delo Se še spominjaš ljubezni? Vljudno vabljeni, vstop je prost!

Razstava Krožne pesmi

Tiskovno sporočilo