Generalni konzulat RS Trst /Novice /
11.09.2013  

Od 1. septembra programi RTV Slovenija na novem satelitu

Od 1. septembra programi RTV Slovenija na novem satelitu
Mesec dni vzporednega oddajanja na obeh satelitih
27.avgust 2013 ob 08:12
Ljubljana - RTV SLO
RTVSlovenija bo 1. septembra zamenjala satelit, na katerem je mogoče spremljati nacionalne radijske in televizijske programe po Evropi, v severni Afriki in na Bližnjem vzhodu.Tako bo RTV Slovenija namesto z dosedanjega satelita Eutelsat HotBird 13D na orbitalni poziciji 13° vzhodno oddajala prek satelita Eutelsat 16A na orbitalni poziciji 16° vzhodno. Ker želi gledalcem, ki spremljajo RTV-programe prek satelitov, omogočiti, da med prehodom na novi satelit še naprej neovirano spremljajo radijske in televizijske programe, bo RTV Slovenija ves september oddajala prek obeh satelitov, tako novega kot tudi starega.
30. septembra bo RTV Slovenija prenehala oddajati na satelitu HotBird. Zaradi prehoda na drugi satelit imetnikom ni treba zamenjati satelitskega sprejemnika ali kartice za dekodiranje, s katero trenutno spremljajo RTV-programe, treba je le zasukati anteno in na novo nastaviti programe.
Nastavitve sprejemnega sistema:
orbitalna pozicija: 16°E (vzhodno)
polarizacija: horizontalna
frekvenca: 10721 MHz
simbolna hitrost: 27.500
kodno razmerje (FEC): 3/4
Informacije o novem satelitu in navodila za nastavitev programov so zapisane na spletni strani www.rtvslo.si/satelit in na Teletekstu str. 290. Več informacij je na voljo tudi prek telefonske številke + 386 1 475 2781.