Generalni konzulat RS Trst /Novice /
31.10.2013  

Filmska komisija Slovenije je organizacijska enota, ki deluje v okviru Slovenskega filmskega centra

Filmska komisija Slovenije je organizacijska enota, ki deluje v okviru Slovenskega filmskega centra. Ustanovljena je z namenom promocije naše države kot zanimive filmske lokacije. Pričujoča spletna stran je namenjena predvsem producentom in režiserjem.
Pomembno orodje, ki ga filmska komisija ponuja na tej spletni strani, je iskalnik. Omogoča iskanje po bazi slovenskih filmskih delavcev in organizacij. Poleg tega omogoča iskanje po galerijah in splošno iskanje po vsebini na tem spletišču.
Slovenske filmske delavce, slovenske občine in lokalne skupnosti vabimo, da nam pošljejo svoje podatke in s podatki opremljene slike. Primerne vsebine bomo objavili z navedbo virov. Na ta način bomo povečali privlačnost Slovenije za filmske producente. Želimo, da Slovenijo prepoznajo kot lepo in varno deželo. Kot urejena država imamo ustrezno organizirane inštitucije, kjer je moč pridobiti dovoljenja za snemanja, zapore cest, dostope do kulturnih znamenitosti in drugih posebnosti. Vsaj toliko je pomemben tudi izbor ustrezno usposobljenih strokovnjakov v splošnem storitvenem sektorju, predvsem pa v filmski industriji.
http://www.sloveniafilmcommission.si/sl