Generalni konzulat RS Trst /Novice /
17.07.2012  

Srečanje generalnega konzula dr.Dimitrija Rupla s slovenskimi občinskimi svetniki mesta Trst, generalni konzulat, 16.julij 2012

Srečanje generalnega konzula dr.Dimitrija Rupla s slovenskimi občinskimi svetniki mesta Trst, generalni konzulat, 16.julij 2012

Generalni konzul dr Dimitrij Rupel se je danes, 16. julija 2012, srečal s slovenskimi občinskimi svetniki mesta Trst, in sicer Iztokom Furlaničem (predsednik občinskega sveta), Igorjem Švabom in Stefanom Ukmarjem.
Občinski svetniki so predstavili aktualno politično situacijo v občini Trst ter nekatere pozitivne korake, do katerih je prišlo v zadnjem času. Izpostavili so uspešno razstavo slovenskih umetnikov v središču Trsta, namen občine Trst, da v kratkem začne z gradbenimi deli na šoli v Škednju, pozdravili so tudi skorajšnje odprtje druge sekcije vrtca, ki deluje v okviru Dijaškega doma Srečko Kosovel. Slovenskega generalnega konzula, ki se bo v kratkem srečal z županom mesta Trst, so opozorili na nekatera nerešena vprašanja.
Dr.Rupel in slovenski občinski svetniki so soglašali, da je potrebno nadaljevati s pozitivnim dialogom, da bo slovenska prisotnost v mestu in zunaj njega vidnejša; to omogoča tudi izpolnjevanje členov manjšinskega zakona 38/01. Govor je tekel tudi o infrastrukturnih povezavah in energetskih projektih, pri čemer je na tem območju smiselno sodelovanje in iskanje rešitev.