Generalni konzulat RS Trst /Novice /
04.07.2012  

Srečanje generalnega konzula dr.Dimitrija Rupla s predstavniki slovenskega političnega življenja v AD FJK, 4. julij 2012

Srečanje generalnega konzula dr.Dimitrija Rupla s predstavniki slovenskega političnega življenja v AD FJK, 4. julij 2012

Novi generalni konzul Republike Slovenije dr. Dimitrij Rupel se je takoj po prihodu v Trst pogovarjal z glavnimi predstavniki slovenskega političnega življenja v Avtonomni deželi Furlaniji Julijski krajini.
Po sestanku z vladnim komisarjem in prefektom Trsta Alessandrom Giacchettijem se je v sredo, 4. julija 2012, pogovarjal s predsednikom Sveta slovenskih organizacij (SSO) Dragom Štoko, deželnim tajnikom stranke Slovenska skupnost (Ssk) Damijanom Terpinom in predsednikom Slovenske kulturno gospodarske zveze (SKGZ) Rudijem Pavšičem. V pogovorih so bila poudarjena finančna vprašanja, pri čemer je generalni konzul pritrdil sogovornikom, naj bi težave reševali na način enakopravnega sodelovanja vseh sestavin manjšine. Govor je bil še o vzpostavitvi manjšinskega omizja pri italijanski vladi.
Pogovori so potekali v prijateljskem razpoloženju. Glavno sporočilo generalnega konzula je bilo, da želi v imenu slovenske države narediti čim več, da se bo položaj slovenske manjšine in njenih organizacij, kljub težkim časom, še izboljšal.